Stockholm-syndromet

4.0
Nick Cassavetes der har lavet "Alpha Dog" er en mester til det amerikanske drama. "Alpha Dog" fungere næsten fint på alle nievuer. Filmens cast består af en lang række unge talenter deriblandt Emile Hirsch, Ben Foster og Justin Timberlake.

Filmens centrale figur er drugdealeren Johnny Truelove, han er kommet på tværs af nynazisten Jake Mazursky og derfor tager han en hurtig bestlutning og kidnapper Mazurskys lillebror Zack. Johnny Truelove har nu gjort noget meget dumt fordi at Jake er et dødsensfarlig crackhead og vil gøre alt for at finde sin bror, samtidig med at Jake leder efter sin ham er johnny nu også i politiets søgelys.

Filmens karaktere er dumme og samtidigt sympatiske. Emile Hirsch gør det glimrende som Truelove. Men den bedste er afgjort Ben Foster der udfylder rollen som den iskolde galning Jake Mazursky perfekt. Og endelig kunne Justin Timbalake leve op til ens standard, han gør det faktisk rigtigt godt.

Filmens billedside er dokumentaragtig og afdempet men passer fint ind i den rørende fortælling om handling og konsekvens. Musiken er også vældig god. "Alpha Dog" har selvfølgelig også et svagt punkt nemlig de indklippede dokumentarsekvenser hvor nogle af filmens karaktere fortæller om det frygtelige mord på Zack Mazursky.

"Alpha Dog" er en rigtig "hvad gør vi nu?"-film, som levere underholdning af høj klasse. Efter min mening er Alpha Dog en af årets store overraskelser.
Alpha Dog