Intens, Scotts bedste siden Blade Runner

6.0
Var så heldig at se en snigpremiere i Los Angeles af Ridley Scotts nye film American Gangster med Denzel Washington og Russell Crowe i hovedrollerne. Jeg vil ikke gå i detaljer med filmen handling for vil ikke spoile noget for jer, desuden kan man læse sig til handlingen på filmens forside her på scope og imdb.

Filmen åbner hårdt og brutalt og Scott spilder ingen tid, han går direkte igang med at introducerer de 2 hovedpersoner gangsteren Frank Lucas (Washington) og politimanden Richie Roberts (Crowe) og hvad de står for. Scott lader os på intet tidspunkt blive sat at sporet med subplots og sidekarakterer, det er de 2 mennesker som er filmens historie og vi følger deres kamp og overlevelse af hver deres side at loven med en sådan intesitet og råhed at man til tider bliver blæst væk af overdådighed. Det hele var bare så fantastisk at jeg flere gange bare sad og rystede på hoved af fascination, så genialt var det.

Skuespillet er helt i top både fra Denzel Washington og Russell Crowe men også især Josh Brolin i en mindre rolle som en uærlig og korrupt politimand.

Med American Gangster har Ridley Scott skabt hans mest intense og fascinerende film siden Blade Runner.
American Gangster