Forrygende Clayton, Fantastisk Clooney

5.0
Ja så fik jeg endelig set Tony Gilroys mesterværk Michael Clayton, og trods høje forventninger, skal jeg love for jeg ikke blev skuffet.

Det er ikke en rendyrket advokat film ala "The Firm" eller "A few good men", men mere en film om spillet uden for retsalen, og hvor en "advokats" moral kontra $$$, bliver sat på en prøve, som fx. set i "A Civil Action".

Indtil videre er det årets bedste film i min bog. Og der er dømt sikker Oscar nominering til Clooney. Fx. en scene hvor han siger, "Im not a guy you kill, im the guy you ask for help....... YOU CANT KILL ME!", er sagt med samme intensitet og overbevisning, som Jack Nicholsons "You cant handle the truth" replik, i "A few good men".
Men generelt set, gør de alle det godt, især også Tilda Swinton, som på utrolig troværdig vis, ligner en der er på randen af et nervesammenbrud, forrygende!

Som Carcajou nævner er der selvfølgelig lighedspunkter med "The Firm", men i fortællerstil og tempo, slog det mig faktisk undervejs, at den mindede lidt om "The Insider".
Men min varmeste anbefaling herfra, fordi sjællent går 2 timer hurtigere.
Michael Clayton