Chick Flick That Goes Click

4.0
Quentin Tarantinos bidrag til Grindhouse er en Tarantino film med alt hvad dertil hører.

Filmen handler om Stuntman Mike der ynder at slå kvinder ihjel med sin specialbyggede stuntbil, men desværre møder han sine overkvinder.

Der er en fed retro oplevelse i vente når man ser Death Proof, og uanede mængder af filmreferencer (inklusive til Tarantinos tidligere film), men hvis man ikke hører til den filmnørdede type kan man til gengæld more sig over filmens retro look og der går filmen rent hjem. Det grynede billede og de manglende scener er ganske velplacerede og rigtig charmerende.

Udover det besidder Death Proof også Tarantinos fortællerglæde, entusiasme og hans fandenindvoldske humor i form af de lange dialoger om egentlig ret ligegyldige ting, på nogle tidspunkter er det lige ved at blive for meget.

En anden ting der ærger mig en smule er at man ikke kan være med på alle de referencer Tarantino laver i løbet af de 100 minutter filmen varer, og på nogle tidspunkter er det hele ved at blive en smule for indforstået.

Men det hele reddes heldigvis af de nøje tilrettelagte actionscener der er så medrivende at man skulle tro at det var løgn, specielt scenen hvor Stuntman Mike udskaddeliggør 4 kvinder ved at brage ind i deres bil er et blæret højdepunkt.

Kurt Russell er overdrevet cool som Stuntman Mike, der egentlig kun er cool når det kører efter hans hoved.

Death Proof er ikke ligeså underholdende som Planet Terror, men Tarantino vinder til gengæld på sine dialoger og der er ingen der kan skrive så mange ting om så lidt :-)

4 store stjerner!
Death Proof