We Own the Night *Spoiler*

4.0
We Own the Night er blevet angrebet for at være for uorginal og noget der blevet lavet og set bedre. Til det må jeg sige at man aldrig kan få nok at politi/crime dramaer. Jeg elsker simpelthen denne verden og gik derfor ind til We Own the Night med et åbent sind. Filmen starter godt og fortsætter i det vandte som vi kender fra tilligere film, hvilket jeg også havde forventet da det jo netop var det filmen var blevet kritiseret for. Jeg sad dog alligevel og nød historien og præstationerne lige indtil filmens sidste kvarte del hvor hele historien og dens karakterer bare falder sammen med et brag, alt bliver pludseligt for forudsigeligt og desværre gangske utroværdigt. Det er næsten som om James Gray havde denne gode historie oppe i sit hoved, men bare gik i stå undervejs i manuskriptet. Slutningen minder derfor om noget der er taget ud fra en typisk 80's action film hvor hovedpersonen bliver helt og dræber skurken for derefter at blive hyldet af alle. Filmens sidste del er alt for tynd hvilket er brand ærgeligt for det kunne have været gjort meget bedre og mere troværdigt havde James Gray bare gjort sig mere umage omkring manuskriptet.

Alle spiller dog fantastisk især Robert Duvall er fantastisk, han giver efter min mening en af årets bedste præstationer, der er især en scene omkring halvvejs inde i filmen hvor han får at vide hans son Joe er blevet skudt og under livsfare på hospitalet, hans ellers så friske og humørfyldte ansigt bliver pludseligt slapt og gråt i et splitsekund. Hans reaktion på at hans mest elskede søn måske er ved at dø er så stærkt spillet af Duvall, at hans ansigt kunne blive så livsløst og gråt fortæller bare hvor meget Duvall måtte have levet sit ind i rollen.

Derudover syntes jeg karaktererne især Phoenix og Duvall er rigtig godt beskrevet desværre mangler Wahlbergs karakter dybte og virker derfor alt for overfladisk og man sidder og savner hvad hans motiver er.

Men når alt kommer til alt så er filmen gangske underholdende og især filmens første del virker rigtigt godt.
We Own the Night