Mad Max møder zombiefilm

4.0
Den tredje film over "Resident Evil"-spillene flytter filmserien ud af computerspillenes univers, ved at den foregår, efter den altødelæggende T-virus har hærget hele Jorden. Planeten er reduceret til golde ørkenlandskaber, hvor nogle få overlevende mennesker kører rundt i små konvojer på evig flugt fra de zombier, virussen vækker til live. Den onde Umbrella Corporation overlever dog samtidig i underjordiske centre, og det er deres forsøg på at få virussen under kontrol, der udløser begivenhederne i "Extinction".

De to første film i serien var mere computerspilsagtige og lignede en blanding af "Doom" og George A. Romeros tidlige zombiefilm. Men ved at flytte historien ud i åbne ørkenlandskaber, ændrer treeren fuldstændig karakter. I stil og stemning minder den mest af alt om de postapokalyptiske actionthrillere fra ca. 1980 (tænk "Mad Max") - bare tilsat zombier. Og zombierne giver så historien et passende strejf af vanvid, for her er både zombier i containerfulde, zombiefugle og gale videnskabsmænds zombie-eksperimenter.

Den rutinerede australier Russell Mulcahy har instrueret. Han er bedst kendt for de to første "Highlander"-film, og hans instruktion gør treeren til den klart bedste "Resident Evil"-film hidtil. Der er skruet ned for skrækeffekterne, men op for actionscenerne - som så til gengæld er bedre komponeret end i de to første film. Og det stadigt mere bizarre plot bliver fint afviklet på de betingelser, sådan en film har.

I hovedrollen har Milla Jovovich udviklet sig til en regulær superheltinde - nu med duster, lange støvler og to store kukri-knive, som alt sammen ser vældig godt ud i de akrobatiske kampscener. Ud over Jovovich gentager Oded Fehr sin soldaterrolle fra toeren, og det klæder derudover serien at få tilført Ali Larter som endnu en sej babe.

"Resident Evil: Extinction" er helt klart ikke en film for enhver smag - men hvis man er til den slags, er det her bundsolid pulp-underholdning med mange fine detaljer.
Resident Evil: Extinction