Zombie shok!

4.0
jeg så death proof i går klokken 2 om natten, og havde egentlig ikke de store forventninger til den. jeg havde heller ikke brug for nogle forventniger, for lige fra det øjeblik aftenens hovedfilm bliver præsenteret, er man totalt opslugt af filmen. man kender melodien fra kill bill, også ved man at der er noget særligt i vente.

filmen starter med en smuk go go danserinde der svinger sig rundt om en jern stang imens hun vrider sig til musik. man bliver fanget af rytmen, og nyder filmen i fuldedrag, og ville ønske at dansescenen bare kunne blive ved og ved.

men den slutter desværre, og lige fra det øjeblik bliver filmen lidt tynd. lige fra den første replik sukker man, og tænker at det ville også være for godt til at være sandt hvis filmen skulle fortsætte med sådan et glimt i øjet.

man for aldrig fat i nogen direkte handling, men det gør ikke særlig meget da der er så meget charme over filmen. en slags gas har spredt sig i en lille by, og den forvandler mennesker til blodtørstige zombier. en lille flok overlevende beslutter at slå zombierne ihjel, og så begynder det store blodbad.

bragende der ud af med 220 i timen, bliver den ene flok zombiere efter den anden henrettet på de mest makabre måder. til og starte med væmmes man ved de blodindsmurte og muterede væsner, men til sidst opgiver man og indser at det ikke er værd at bruge krudt på.

filmen knaser, og det vældter frem med ridser på skærmen. det hele er en stor sammenkogning af dårlig lyd og skod effekter, og ringe skuespillere, men man elsker det. skuespillerene formår at spille godt dårligt skuespil, og de knasende bånd er bare med til at gøre filmen så meget bedre.

men alligevel, når man har set halvandentimes koldblodig zombiemasakre begynder man at kede sig lidt. Rodriguez bidrag til grindhouse og hans hyldest til de gamle b-zombiefilm, er en film nørder ville elske at lægge sig ud med, men multitalentet har for alvor gabt over for stor en mundfuld denne her gang. hvis han havde lavet andre lave bare en fjerdedel af hans arbejde, havde der været så meget mere overskud i filmen, men her bliver det hele lidt stresset og det føles som om at hele projektet er blevet en anelse forhastet. eller en rigtig god grindhouse halvdel fra Rodriguez.

Planet Terror