I Saw The Angel Of Death

6.0
Clint Eastwoods mesterlige dedikation til Sergio Leones westerns er blandt en af de bedste westerns overhovedet.

William Munny (Eastwood) der engang var en af de mest ondskabsfulde mænd i hele Vesten blev gift og passer nu sin grisefarm og sine børn efter konens død.

Han bliver opsøgt af en skrydende ung cowboy der tilbyder Munny at tage med på en sidste dusørjagt efter to cowboys der vansirede en prostitueret i byen Big Whiskey. Munny drager sammen med sin ven Ned (Morgan Freeman) afsted til Big Whiskey for at inddrage dusøren, men vil denne mission mon vække Munnys slumrende dæmoner til live?

Når Unforgiven skal placeres i mesterværkskategorien er det pga. dens alternative og menneskelige tilgang til western genren. Eastwood ville simpelthen væk fra det klassiske western billede med utallige dueller hvor folk blev skudt som fluer.

I Unforgiven gør det ondt at blive skudt og drabsmændene bliver mærket for livet, det erfarer specielt den skrydende Schofield Kid da han dræber sit første offer og det er tragisk og sørgeligt at både se og høre på, generelt medvirker hele filmens rolige tone til at gøre de få voldssekvenser endnu stærkere og chokerende.

Unforgiven er ligesom A History Of Violence et studie af det voldelige i alle mennesker. Det understreges at hvis et menneske engang har haft en blodig fortid slipper man aldrig af med den uanset hvor meget man så prøver at distancere sig fra den og William Munny er bestemt ingen undtagelse.

Musikken er med til at understrege den melankolske stemning som filmen har og bidrager endnu engang til at det ikke er en klassisk western man skal til at se.

Clint Eastwood gør det rigtig godt i hovedrollen som William Munny, Morgan Freeman er utrolig sympatisk som Ned og Gene Hackman er en rigtig led skiderik som den sadistiske sherif Little Bill.

Unforgiven er alt andet end en traditionel western, så hvis man ikke er den store fan af genren (som jeg ikke er) bliver man med garanti overrasket, det gjorde jeg i hvert fald.

6 stjerner!
De nådesløse