Fortryllet film fra Disney

5.0
"Fortryllet" er en af de slags film, der altid ligger i risiko-zonen mellem ligegyldig kommerciel candyfloss og oprigtig indlevelse og charme.
Med sin åbenlyse romantiske indpakning og et afsender-mærkat der siger "Disney" er man ikke i tvivl om genren, men filmen lover alligevel allerede i sin trailer en forfrisende brug af ironi og meta-lag, og filmen lever overraskende fintfølende op til denne forhåbning.

Amy Adams formår med sød og uskyld charme at balancere sin naive prinsesse-figur mellem barnlig troskyldighed og kvindelig oprigtighed. Sammen med prins Edward i form af en veloplagt James Marsden fører hun eventyret ind i det fortravlede New York samt direkte ind i hjertet af den venlige men realistiske Robert, spillet fint af Patrick Dempsey. Her skal også nævnes Robert datter Morgan, der spilles med afbalanceret sødme af den lille Rachel Covey.

Filmen fungerer som et frisk pust i en ganske svær genre, hvor mange film falder igennem som clicheer. Den er bestemt en ægte tøse-film, men med sin humor, sine gode skuespillere og en velkomponeret historie med mange fine detaljer, vil det være de færreste der kan se den, uden at blive lidt bløde om hjertet. Det søde bliver aldrig for sødt og det morsomme går aldrig på kompromis med filmens egen oprigtighed.

Se den med en du holder af, og drop for en enkelt aften alle fornuftens forbehold, mens du lader eventyret svæve ind i den virkelige verden.
Fortryllet - Et moderne Eventyr i New York