Fremragende Syretrip

5.0
Med Hunter S. Thompsons forlæg har Terry Gilliam skabt et kontroversielt og uimodståeligt værk med Johnny Depp i en af sine særeste roller!

Med bagagerummet pakket med alle mulige og umulige former for stoffer og sprut begiver journalisten Duke og hans advokat sig på vej til Las Vegas hvor de skal følge historien om en anti-drug konference, men turen bliver begyndelsen på et bizart og surrealistisk LSD mareridt hvor alting er muligt.

Nu havde jeg hørt meget om denne film og vidste nogenlunde hvad jeg skulle forvente, men havde dog ikke forventet at blive så positivt overrasket! Gilliam trykker speederen i bund allerede fra første scene og derefter er der ikke langt mellem vor venners syrehallucinationer, det er så grotesk gennemført at man griner og frastødes alle de rigige steder.

Man kan egentlig ikke kalde Fear And Loathing for en film som sådan. Det er blot en stor usammenhængende montage af alle mulige scenarier og man får en ide om hvorledes det er at være inde i hovedet på en knokkelskæv person, og hvis man synes dette lyder tillokkende er der ingen vej udenom DVD hylden, men hvis man i forvejen ved at man ikke er for vild med bizarre film bør man nok lade den stå!

Johnny Depp og Benicio Del Toro er fremragende i deres roller og spiller så man næsten skulle tro de var påvirkede (hmmm?), specielt Depp får lov til rigtig at udnytte sin helt utrolige kropsmimik og det er helt uimodståeligt at se på.

Soundtracket, lyssætningen, de visuelle effekter. Alle disse komponenter udgør en (fremragende) helhed som man enten vil hade eller elske, jeg var blandt den førstnævnte gruppe! 5 stjerner til Gilliams syretrip
Fear and Loathing in Las Vegas