Sløv giftekniv

3.0
"Parringsleg" er en ujævn komedie om amerikansk valgflæsk og irsk sammenstuvning

Marcy (Janeane Garofalo) arbejder for Senetor John McGlory (Jay O. Sanders) i Boston. Hans genvalgskampagne går meget dårligt, hvilket man ikke kan være i tvivl om, har man set hans overfladiske smil, og hørt hans plattenslager-politiske udtalelser en eneste gang. Marcy er, om ikke begejstret for senatoren, så da i hvertfald pligtskyldig. Hun tager til udstedet Ballinagra i Irland for at opsøge senatorens familie. En taktik som senatorens hjerteløse og mediebevidste rådgiver (Denis Leary) mener vil give et stort antal irsk-amerikanske stemmer.

Netop ankommet i det voldsomme irske landskab går det op for Marcy, at hun er havnet midt i Ballinagras fejring af "match-making"-festivalen. En tilbagevendende begivenhed hvor byens ivrige giftekniv m/k Dermot (Milo O´Shea) parrer mage og umage bybørn. Ved mødet med Marcy øjner han chancen for at få lidt amerikansk blod blandet med det irske.

"Parringsleg" har det hele. Et humoristisk, men sikker ikke helt usandt, indblik i amerikanske valgkampsforhold. Den klassiske problemstilling når bymus møder landmus, her i skikkelse af storbypigen Marcy og de jordbundne irere på den anden side af dammen.
Endelig har vi det uundgåelige kærlighedsdrama, som selvfølgelig er hele filmens fundament. Der er mange sjove scener, især i starten da Marcy konfronteres med Irland og især ireren Sean (David O'Hara). Hun er irriterende selvbevidst, han er laid-back og fræk som en slagterhund. De må begge sluge et par kameler og der er gnist i samspillet. Der er mange gode typer, især blandt de amorøst hungrende mænd og deres klodsede forsøg med det andet køn er fint skildret. Scener fra arbejdet med senatoren har ligeledes sine øjeblikke for senatoren er ikke bare dum, men meget dum. Jay O. Sanders har lige præcis det store firkantede ansigt med den hvide tandperlerække, som, med Barbies kæreste Ken, er blevet indbegrebet af det amerikanske fjæs. Senatoren er en tegneseriefigur og alligevel ikke helt urealistisk. Når "Parringsleg", i øvrigt en lidt plat oversættelse af filmens oprindelige titel "The Matchmaker", alligevel bliver lang og træg, er det fordi der er for langt mellem de elegante og rappe ordudvekslinger. Og fordi filmen har en tendens til at blive en selvsmagende turistvenlig tour de Irland. Der er helt utrolig smukt i området ved Ballinagra, men når billederne pludselig er på bekostning af handlingsforløbet, er der noget galt.

Alt i alt en underholdende, men noget rutinepræget film om det klassiske og uudtømmelige emne. Spidser man ørene, kan man more sig over et irsk ordsprog i forbindelse med ulykkelig kærlighed. "Its like gum in your hair. It comes out eventually".