Voldspsykopatiske Gentlemen

2.0
Jeg kan ikke påstå at jeg havde gode forventninger til 2’eren af ”The Hills Have Eyes”, da jeg ærligt ikke fandt den forrige var noget særligt. Jeg fik heller intet særligt, men filmen var dog ikke så meget svagere end den forrige som jeg nok ville have troet.

Som forventet var der rigeligt med vold, blod og ulækre indfald, der kan man vel dårligt beskylde filmen for ikke at levere. Der var bare ikke meget historie eller fortælleteknisk snilde at hænge det op på.

De første 45-50 minutter forekommer da også en totalt ligegyldige, hvor man højst bliver irriteret over det svage skuespil, de ringe replikker og de dårlige indfald, selv om der sker noget fra start og frem.

Derfor er det sjældent uhyggeligt eller blot medrivende når disse mildt overdrevne mutant-monster-mennesker angriber en gruppe soldater ”in the middel of nowhere”, det vil sige lige indtil den sidste halve time. Her lykkes det nemlig sjovt nok instruktør Weisz, imod alle odds at gøre filmen en anelse spændende og intens medrivende, så den mirakuløst slipper for den ene stjerne man tror den max har sikret sig. Måske fordi filmens personer her træder ind i en gammel mine, så de snævre rammer intensiverer stemningen og filmens visuelle udtryk endelig får den voldsomhed den så desperat stræber efter.

Det kan dog ikke ændre på at jeg kedede mig bravt i størstedelen af filmen. Det kan heller ikke ændre på, at filmen bliver slet og ret pinlig komisk sine steder, når man for eksempel ser at en kvinde udsat for et groft voldtægt af en dyrisk ”mutant-daddy”, bliver befriet af de andre soldater, og man så opdager når de binder hende fri, at hun har alt sit tøj på endnu, inklusiv bukser, bælte, støvler og det sidder perfekt (?). Hvem skulle have troet at disse psykopatiske klammerter var voldsgentlemen:o).

Men er man stor fan af genren og ikke kan få splat nok, så behøver man nok ikke gå helt udenom denne her. Personligt kan jeg normalt godt lide et godt blodbad og jeg kan særligt godt lide denne kompromisløshed genren ofte serverer, men en fan er jeg ikke. Jeg ser derfor gerne at en film kan levere mere end blod og indvolde og det den her præsterer er bare ikke godt nok på den konto.
The Hills Have Eyes 2