Lethal Angel

4.0
Instruktøren bag succeskomedien “Shaun Of The Dead”, Edgar Wright har igen slået sig sammen med skuespiller Simon Pegg og sammen har de kastet sig over endnu en genreparodi, eller denne gang faktisk to. Her er nemlig tale om en hybrid af gammeldags engelsk politiserie a la dem man kender fra Tv-kanalen BBC, tilsat en snert af amerikansk action supreme a la Bad Boys og andre.

Man kan selvfølgelig diskutere hvor vellykket blandingen er, for det er ikke altid lige så morsomt som det gerne vil være. Heldigvis er det så til gengæld så konstant underholdende og godt lavet, at jeg i hvert fald morede mig på et eller andet plan hele vejen igennem filmen, når politibetjenten, den korrekte og stivnakkede Angel (Pegg) sendes væk fra London af politiledelsen til en lille og på overfladen rolig flække, fordi han klarer jobbet så godt at han stiller de andre i et dårligt lys.

Det kommer der selvsagt en lang række morsomme eller blot pinlige situationer ud af, men det viser sig naturligvis også at noget er rivende galt i den landlige soveby, da folk begynder at dø på de mest spektakulære måder.

Her tager historien rigtigt fat, der kommer gang i sagerne og der gøres et ihærdigt og hæderligt forsøg på kompromisløst at blande den tørre og sarkastiske britiske humor med den mere konventionelle farceagtige amerikanske, og tilsætte det hele en kant af rå blodig vold, der nu aldrig bliver rigtigt råt eller spændende, kun blodigt, men dog ret morsomt og dybt underholdende. Så selv om ikke alt lykkes og man sjældent griner rigtigt højlydt, så er det alligevel blevet en stor fornøjelse at følge med, måske fordi man føler at folkene bag udover at ville lave en spoof i engelsk stil, også har nydt at lade skuespillerne skyde løs som var de med i en rigtig actionfilm.

I hovedrollen overbeviser Pegg, men de mest morsomme scener må han nu ofte overlade til sine medspillere, hvor især den tidligere to-gange James Bond, Dalton overbeviser som diabolsk supermarkedsdirektør, der kunne have urent mel i sine poser.
Hot Fuzz