Kan du stave til kliché?

2.0
Spielberg er én af de der enten eller instruktører. Enten laver han rigtig gode film, eller også laver han nogle knap så gode film. Desværre, må man konstatere, hører War of the Worlds til sidstnævnte gruppe.

Det første ord jeg tænkte på, da filmen (endelig) var slut, var: Kliché. Der er overhovedet intet nyt at komme efter i War of the Worlds, og minder engetlig bare mest af alt, som noget Spielberg allerede har lavet før. God er den i hvert fald ikke! Tom Cruise imponerer ikke just, nej, faktisk er det unge talent Dakota Fanning meget mere ved, end den "gamle veteran" Cruise (det lyder helt enormt åndssvagt at skrive sådan, ved det godt...). Ingen tvivl om, at hun har et enormt talent, og at vi nok skal se en masse til hende, i den kommende fremtid. Men det kan man jo altid sige om et ungt talent, men det redder jo ikke en film, der er i alvorlig kæntrings-fare. Og det gør det heller skam heller ikke.

Uanset hvor godt Fanning spiller, uanset hvor flotte filmens effekter er, uanset hvor flot filmen er fotograferet, så er filmen altså bare én stor, kikset kliché! Der er absolut intet nyt at komme efter her, for alt er set før - set bedre.

Man kan ærge sig over, at filmen ikke er blevet bedre, for Spielberg har jo da talentet til noget stort, hvilket han har understreget før, med mesterværker såsom Schindlers Liste og Saving Private Ryan. Men War of the Worlds er absolut ikke et mesterværk, den kunne faktisk godt tangere til at være Spielbergs dårligste film - nogensinde! Ikke elendig, men meget, meget dårlig!
War of the Worlds