Hvor generatios Godfather

6.0
American Gangster var uden tvivl den film, jeg glædede mig aller mest til at se i 2008! Lige siden jeg hørte, at Ridley Scott ville lave filmen, har jeg ventet i spænding. Og nu er den så endelig blevet set!

Filmen levede fuldkommen op til mine forventninger. Russell Crowe og Denzel Washington er fantastiske i filmens to hovedroller, som henholdsvis politibetjent og narko-handler, og det er fascinerende at se på, hvordan de egentlig bygger et venskab op mellem hinanden.

Russell Crowe har ikke lavet en bedre film, siden Gladiator fra 2000. Og jeg synes faktisk næsten, at American Gangster er bedre. Nej, jeg regner ikke med, at Russell Crowe vil vinde en Oscar for denne præstation, som han gjorde for netop Gladiator, men Denzel Washington er ganske enkelt bare så perfekt i filmens anden hovedrolle, at det skulle undre mig, hvis han ikke blot blev nomineret. Endvidere er Scotts instruktion af filmen enormt effektiv, og alt lige fra musikken til klipningen virker perfekt!

Sjældent har jeg været så godt underholdt, som jeg var af American Gangster! Efter min mening, er denne film hvor generations Godfather. Og hvad mener hun så med det?, er der sikkert nogle der vil spørge. Jo, godt nok er det ikke helt den same genre, og samme grundlæggende idé, men alligevel synes jeg godt, at de to film kan sammenlignes. Jeg kan måske ikke forklare helt hvorfor, om det er måden Frank Lucas(Washington) agerer på, overfor både familie og "tjenere", eller om det er måden historien er bygget op på?

Men én ting er sikker: American Gangster er et moderne mesterværk! Det er en film der SKAL opleves, og så er jeg næsten ligeglad hvordan og hvornår, bare man får den set. For det har den vitterligt fortjent!
American Gangster