Who's The Master?

4.0
Jet Lis sidste martial-arts film og man kan roligt sige at han takker af med stil fra en genre han virkelig har gjort noget for.

Jet Li portrætterer den kinesiske wushu mester Huo Yuan Jia der var en stor inspiration for befolkningen dengang Kina var overlagt til fremmede hænder. Han drømte konstant om at være den bedste og opnåede også den titel både bogstaveligt og åndeligt, men vejen var hård og tragisk.

Selv om historien absolut har noget på hjerte er det dog de imponerende kampscener der trækker mest, de er åndeløst flotte men samtidigt overraskende brutale der viser hvor ondt det gør når man bliver slået. Noget Lis forrige martial arts film Hero smed til side til fordel for et betagende billedside. Men kampscenerne suppleres fint og gnidningsløst med den episke og sørgelige historie, som jeg desværre synes var for kort. Jeg er sikker på at man kunne have forsket mere dybt i hvorledes Huo gik fra at være en egocentreret kæmper til symbol for hele Kinas frihed, men det er åbenbart ikke det Yu og manuskriptforfatterne har haft i sinde.

Jet Li spiller sin rolle fortræffeligt og jeg er lige ved at tro at det nok er hans bedste præstation i hans karrierre, han spiller virkelig på hele følelsesregistret og man kan mærke at han brænder for projektet.

Måske er potentialet lidt spildt, men historien fungerer stadig godt, men der kunne have været mere. Dog skal det ikke forhindre filmen i at havne på 4 stjerner for en virkelig underholdende og smuk film. Filmen kan iøvrigt ses som en prequel til Bruce Lees mesterværk Jing Wu Men, som omhandler en af Huo Yuan Jias elever som søger hævn for hans død.
Fearless