- Kickin' it old school -

4.0
Succesen fortsætter for James Mangold, der her har kastet sig over western-genren og sluppet forbavsende godt fra det.

”3.10 To Yuma” er en bundsolid travende western, der underholder og medriver fra start til slut. Stilen er klassisk, rendyrket, og det er en sand fornøjelse at boltre sig igennem det støvede landskab sammen med Mangold, der uden tvivl har læst på lektien – man skulle tro manden havde lavet westerns hele sit liv.

Som en god gammeldags western skal være (filmen er nærmest en hyldest til ”High Noon”), giver man sig tid til at fortælle sin historie ordentligt, og tempoet er for det meste afdæmpet inden den store finale, som i dette tilfælde er ventetiden værd – den er særdeles medrivende og hjælper lidt på skuffelsen over filmens øvrige actionscener, der er lige lovlig jævnt udført.

Russel Crowe og Christian Bale ses i hovedrollerne, og de fylder begge, ikke overraskende, cowboystøvlerne ud. Crowe viser igen format, og det samme kan siges om Bale, for hvem det tilsyneladende ikke er muligt at lave en dårlig film, endsige give en dårlig præstation.

Rart med en western der holder på dyderne. Det er måske ikke nogen stor film, men det er ren opvisning indenfor genren og håndværk, når det er bedst. Filmen får fire bragende skud med seksløberen herfra samt en stor tak for at minde os om, at ingen genre er så støvet, at den ikke kan støves af.
3:10 til Yuma