You're Not All Bad... Yes I Am

5.0
Med storladne og fantastiske flotte billeder, intressante karakterer og fremragende skuespil er det lykkes for James Mangold at lave en klassisk western hvis lige ikke er set siden Unforgiven. Det er en klassisk historie fra dengang mænd var mænd.

Dan Evans (Bale) mangler penge og respekt hos familien. Derfor vælger han frivilligt at gå med til at transportere den berygtede forbryder Ben Wade (Crowe) til Yuma fængslet, men desværre er Wades bande lige i hælene på det lille følge. I takt med at jagten stiger i intensitetsniveau lærer de to mænd en del om hinanden.

3:10 To Yuma er en rigtig klasse western med alt hvad der dertil hører af vilde indianere, en plaget helt, mavesure dusørjægere og en flok bidske banditter. Når filmen endelig er kommet op i gear tager spændingen ikke af mange sekunder af gangen for at ende i et voldeligt omend noget forjaget klimaks.

Det er spændende at se den evige good guy Crowe spille koldblodig forbryder og lade den evige bad-ass Bale til at spille den desperate rancher. Det lykkes dem i høj grad at give liv og kraft til deres figurer, hvilket kun er med til at kere os om dem omend de er de absolutte modsætninger.

I birollerne ses bl.a. Ben Foster som løjtnanten i Wades bande som er en koldblodig psykopat uden lige, hvis Schofield seksløbere ikke bliver i bæltet i mange sekunder. Og sidst men ikke mindst ses Peter Fonda i rollen som en bitter og grisk dusørjæger.

3:10 To Yuma er en kærkommen blyindsprøjtning til westerngenren. Nu har jeg ikke set Assassination Of Jesse James endnu, men at den skulle være bedre end denne ville nu overraske mig en hel del. 5 sherifstjerner til en bragende underholdende western.
3:10 til Yuma