Kærlighed efter glemslen

5.0
Stille, gribende drama om en kvinde, der får Alzheimers - og om hvad hendes mand går igennem, da hun efter at være kommet på plejehjem bliver så dement, at hun glemmer ægtemanden og i stedet kaster sin kærlighed på en anden.

"Away from Her" gik egentlig direkte på dvd herhjemme, men efter at Julie Christie begyndte at blive nomineret til en masse priser for den, valgte Miracle Film alligevel at sætte den op i biografen. Heldigvis, for det er en smuk lille film, som ikke mindst brager igennem med godt skuespil. Christie er imponerende som den gæve gamle dame, der langsomt mister sin hukommelse. Hun vandt en Golden Globe for rollen og er også favorit til at tage Oscar'en. Derfor var det ingen overraskelse for mig, at hun spiller godt med masser af nuancer - pludselige skift, flakkende øjne og så videre - men overraskende var det til gengæld, at Gordon Pinsent faktisk er lige så god som hendes stoiske mand, der lider stille, mens han kæmper for at holde sammen på sig selv og deres kærlighed.

"Away from Her" er skrevet og instrueret af Sarah Polley, der selv er bedst kendt som skuespiller, og det er måske forklaringen på, at det er blevet en så stærk skuespiller-film. Polley leverer en afdæmpet, balanceret instruktion af sin første spillefilm, hvor det triste tema bliver slået an af canadiske snelandskaber til stille klavermusik, og historien fortælles i samme rolige tempo. "Away from Her" er en film med utroligt meget smerte, men også et smukt poetisk udtryk i billederne. Det er en gribende, sørgelig og samtidig meget smuk fortælling om kærlighed.
Away from Her