What was that..?

6.0
Jeg sætter mig tilrette i biografen i håb om at mine tårnhøje forventninger til denne film vil blive i indbefriet i allerhøjeste grad. Jeg sidder perfekt i imperial, masser af benplads og der er intet stort hoved, der blokere mit syn, indtil videre går det godt. Nogle fede trailere er lige blevet vist, så man ikke er i tvivl om at 2008 nok skal blive et fedt filmår. Nu går filmen så i gang, og det virker lovende. Mange har snakket om den kvalmende kameraføring, men det genere mig nu ikke spor.
Nu er der så cirka gået 20 minutter, og så sker det. Eksplosionen lyder. Og inden jeg når at kigge mig omkring, ligger frihedsgudindens hoved, midt på gaden omringet af en bunke skræmte og forvirrede mennesker. Nu er der for alvor skrig og kaos i New Yorks gader. Ingen ved der er sket, end ikke vores kamerafører ved hvad der foregår, og ordene "What was that?" sætter showet i gang Den næste time vil snart vise sig at blive en af de mest intense jeg nogensinde har oplevet.

Handlingen er klar. Et monster angriber New York, og vores hovedpersoner er som så mange andre, fanget midt i krydsilden mellem monster og militær. Der er ikke det store at skrive om handlingen, da det er lige ud af landevejen død og ødelæggelse.

Cloverfield er bare som sagt tidligere død og ødelæggelse i en strid strøm. Men du har aldrig følt dig så tæt på begivenhederne som her. du er virkelig midt i det hele, lige så skræmt forvirret som manden bag kameraet, det flyver rundt om ørene på dig med murbrokker og flammende biler. Det er på én måde overvældende, og på en anden helt og aldeles fantastisk. Aldrig, og jeg mener virkelig aldrig har jeg været så suget fast til lærredet som under dette stykke brillante filmværk. Jeg har aldrig før proppet mit slik ned i lommen under en film, uden rent faktisk at vide at jeg gjorde således. men slik er tid, og tid skal bruges nøjsomt i selskab med sådan en perle, som Cloverfield nu engang er.

Filmen her har ikke holdt sig tilbage trods sit, i forhold til de rigtig store produktioner, ret så beskedne budget. Der er virkelig tryk på optrinene i Cloverfield, og CGI effekterne holder fuldt ud. Jeg måtte nu også i ny og næ fange mig selv i at have munden åben på fuldt tryk, i ren og skær forbløffelse over kollapsede bygninger og et monster, der i hvert fald overbeviste mig.

Cloverfield giver Godzilla og andre lignende monster film, monster meget baghjul.
Cloverfield