Standard hævende Remake

4.0
Jeg kan huske da jeg første gang hørte om at "The Eye" ville blive genindspillet, tænkte jeg, åh nej. Der er kommet så mange elendige genindspilningerne de sidste par år. Der har blandt andet været de forfærdelige "The Grudge 2" og "The Messengers" som udkom for et stykke tid siden.

Det største problem med genindspilninger er at man ved hvad der sker. Selvfølgelig skal man havde set den originale først, men når man har gjort det, er det sværere at blive skræmt for anden gang. Første gang man ser en effektiv gyser-film skaber den tit en uhyggelig stemning, og den stemning vil altid være der, når man ser filmen. Når man så skal se en genindspilning, skal den havde samme stemning som den første, ellers bliver man nemt skuffet. Og det er næsten umuligt at lave den stemning, da man allerede ved hvad der sker, så det bliver ikke uhyggeligt.

Det er i hvert fald sådan jeg tænker. Selvom jeg havde set den originale "The Eye", syntes jeg den nye version er ganske glimrende.

Filmen handler om den violinisten Sydney. Hun mistede synet dengang hun var lille, og fik nu muligheden for at få synet tilbage, ved hjælp af en øjentransplantation. Men efter Sydney har fået sine øjne, nogle mystiske, uforklarlige og uhyggelige ting at ske.

Jessica Alba har hovedrollen som Sydney, og hun gør et ganske glimrende job. Der er nogle scener hvor hun overspiller en smule, men for det meste er det en solid præsentation. Jeg har aldrig været fan af hende, fordi hun tidligere har giver nogle virkelige elendige præsentationer i f.eks. Fantastic Four-filmene og Into the Blue. Parker Posey ses også i en lille rolle som Sydneys søster. Men Parker leverer en ret kedelig præsentation, hvor hun siger sine replikker i et dødsygt tonefald. Hendes bevægelser er stive, og mest af alt så ligner det hun keder sig i denne film. Parker Poseys præsentation i denne film, er ren spild af en ellers dygtig skuespillerinde.

Det nye remake af "The Eye" er ikke dårlig, som så mange amerikanske anmeldere mener. Filmen er glimerende instrueret af de to franske David Moreau og Xavier Palud, musikken er glimrende. Men bedst af alt så er den både tro mod den originale, samtidig den er anderledes, og sin egen.

The Eye" er en glimrende gyser, og efter mange elendige remakes, er det rart at se et remake der kan hæve standarden for remakes af asiatiske gyser-film.
The Eye