Fortryllende god

5.0
Da jeg så traileren til Enchanted tænkte jeg: Den SKAL jeg bare se. Og jeg blev ikke skuffet. Man kan ikke andet end elske Giselle, det nyeste skud på disney's prinsesse-stamme, der er så henrivende naiv i sine forestillinger om "lykkeligt til deres dages ende" konceptet.

Den gammeldags 2D tegnefilm start hensatte mig i en vidunderlig, nostalgisk stemning. Det var pragtfuldt at se at Disney trods alt stadig formår at bruge tegnernes talenter og håndkraft, istedet for bare at lade computeren ordne det hele, når det gælder deres satsninger på det store lærred.

Handlingen laver tykt grin med de klassiske disneyfilm, men er meget kærlig i tonen. Alle ruller med øjnene, når Giselle fabler løs om "den sande kærlighed", men det lykkedes hende dog alligevel at trænge igennem til nogle få. Og os der sidder i biografen, trækker på smilebåndet, for selvom verden er blevet kynisk sted, så ønsker vi jo alle et eller sted at leve lykkeligt med den vi elsker. Og hvis alle havde Giselles indstilling, så ville verden måske være et lalleglad sted, men helt sikkert også mere muntert og noget rarere.

Jeg er enig med alle andre herinde, at slutningen halter. Dronningens grund til at dræbe Giselle forsvinder jo, da det står klart at det alligevel ikke er Prins Edward der er hendes sande kærlighed. Den kunne måske være reddet hvis Giselle i starten fx. havde givet Edward et ægteskabsløfte, som han først løste hende fra, efter dronningen var besejret. Det er så også den eneste om'er i filmen, men den koster en stjerne. Ellers er filmen utrolig gennemført, og kan varmt anbefales.
Fortryllet - Et moderne Eventyr i New York