Live For Nothing Or Die For Something

5.0
Sådan en replik kunne kun stamme fra en 80'er actionhelt, nærmere betegnet John Rambo som her, tyve år efter den sidste film, er tilbage så det forslår!

Bønder bliver jaget ud i mudret vand og pludselig eksploderer de i en blodrød kaskade af knogler og indvolde, således er banen kridtet op for Rambos tilbagevenden

Denne gang har Sly selv instrueret og udviklet det spinkle plot, der som altid tager udgangspunkt i en aktuel konflikt denne gang borgerkrigen i Burma, hvor Rambo sammen med en flok hårdføre lejesoldater skal befrie en flok kristne nødhjælpere der er taget til fange af den yderst brutale burmanesiske hær, og da den ellers livstrætte og dystre Rambo har udviklet en form for følelse for den kvindelige del af gidslerne tager han sagen meget personligt og scenen er sat for et af de vildeste actionblodbad set i nyere tid.

Hele plottet er en tynd omgang te, for blot at skrue endnu et Rambo actionfyrværkeri sammen, men filmen er filmet meget ubehageligt for at give os følelsen af hvordan det er at være burmanesiske bønder der pludselig bliver løbet over ende af militæret.
Længere ned i det politiske budskab og socialrealismen dykker Rambo ikke, for da Rambo og hans følge når til lejren ryger alt dette til side til fordel for et actionorgie uden lige. Halse bliver revet itu, mennesker skudt i stykker, lemmer flyver om ørene på os og indvolde fylder Burmas allerede blodrøde jord. Det er primitivt og ligefrem perverst ville mange sikkert mene, men undertegnede fik et kick uden lige bortset fra enkelte scener der bliver direkte kvalmende.

De få replikker er sagt med en råhed og kynisme man ikke finder i mange moderne actionfilm. Man kan kalde Rambo en 80'er actionfilm i nye klæder. Det er voldsom og uforpligtende underholdning!

Sylvester genoptager sin ikoniske rolle som den hårdføre Vietnam veteran John Rambo med vanlig kynisme og ikke så meget mere, men det er heller ikke skuespillet der er trækplastret her. Det er de mange, flot iscenesatte, voldsomme actionsekvenser.

Hvis man ser Rambo som det den er bliver man ikke skuffet, men hvis man prøver at grave dybere ned i problemet i Burma falder filmen fra hinanden, så se den for at se en af de mest upolerede actionfilm i lange tider! 5 stjerner er måske for meget, men min begejstring taget i betragtning kan den ikke få en lavere karakter

SPOILER!







Det eneste man kunne savne var nogle flere nærkampe, men hva faen, med de mange andre opfindsomme actionscener går det lige op
Rambo