Fuck the world!

5.0
Glem alt om hvad du tidligere har set af voldsfilm. John Rambo er den vildeste. Og dermed også klart den blodigste og klammeste i serien. Sly har gemt det bedste til sidst. Sly står selv bag begivenhederne denne omgang, og det fungerer, overraskende supergodt. Måske endda en smule bedre end før. Han har skruet godt op for volden, som er modbydelig og primitiv, men den klæder i den grad filmen.

Nedslagtninger i actionfilm har aldrig været så brutale, hektiske og voldsomme som her, og fuck hvor er det fedt, at man for en gangs skyld ikke behøver at rette sig efter de skide regler om filmcensur og den slags.

Handlingen er ikke verdens bedste, men hænger da sammen, og belyser trods alt en problemstilling. Handlingen er i det hele taget en god undskyldning for de mange nedslagtninger, og så kan man jo bare more (eller irritere) sig over det. Stallone har til gengæld forstået at gøre actiondelen spændende og tempofyldt, og det er vel også netop action, filmen skal leve af.

I hovedrollen er Sly iskold og nådesløs. Han har godt nok kun et ansigtsudtryk igennem hele filmen, men han er pisse ond. Jeg kan kun sige: Se den. Se den hvis du er til en gammeldags form for underholdning, for Rambo vækker de herlige minder (som der blev sagt i andre indlæg) om 80erne. Filmen har bestemt også en god portion humor - derfor har i en fornøjelig actionfilm i vente, hvis man da er til det, og alene det. Dog ikke for de sarte mennesker. 5 stjerner fra mig for en suveræn underholdning.
Rambo