Enestående klassiker

6.0
Sjældent ser man en film der virker så menneske sand og iøjefaldende stærk i dens billeder og fortælling af man nærmest bryder sammen så virkeligheds tro og kraftfuld er Clint Eastwood Western Unforgiven. William Munny har været en modbydelig mand inden hans møde med hans nu afdøde hustru, den mest geniale med denne karakter er at han er en mand der ikke prøver at få medlidenhed, og han er beskrevet som en sådan mand man ikke kan få medlidenhed med, William Munny har absolut intet at skulle bevise over for nogen, han ved han har været en forfærdelig person og at der intet godt sandsyndlig vis nogensinde vil komme ud af ham, det eneste han lever ved at hans afdøde kones minde og hvordan hun reddede hans liv fra ondskabens fortærelse og druk. Samtidig er han også en mand der gerne vil ændre sig og inderligt fortryder sine handlinger, dog har hans fortid det med at komme krybende fra alle hjørner og som hjemsøger ham konstant. Han er en mand man absolut heller ikke må misforstå, hvilken helt klart kan ses i filmens slutning når han siger

"Any man I see out there, I'm gonna shoot him. Any sumbitch takes a shot at me, I'm not only gonna kill him, but I'm gonna kill his wife, all his friends, and burn his damn house down."

og

"You better bury Ned right! Better not go cuttin' up, nor otherwise harm no whores. Or I'll come back and kill every one of you sons-o-bitches."

Det er ikke bare tomme ord der kommer ud af hans mund, han mener det og det er så gennemført spillet af Eastwood at ordene giver kuldegysninger i hele kroppen.

Kan kan kun med de højeste anbefalinger og dybeste respekt anbefale denne enestående film ikke kun som en western men også som en utrolig gennemført film om den menneskelig psyke og dennes handlinger.
De nådesløse