At rejse på to ben

5.0
Into The Wild er en af de film, der bevidst sætter et uafrysteligt aftryk på enhver med det mindste stykke backpacker i sig. Allerede de første billeder af massive sneklædte bjerge og lange flade marker, mikset med let fingerspil fra Eddie Vedder, suger dig ind i en verden af eventyrlyst. Man føler sig lige pludselig i humør til at brænde alle de penge man ikke har, afskære sig fra de forældre, som fodrer én, og så træde ud foran døren, bare gå og gå uden at kigge sig tilbage. Problemet er så nok bare at, som den bydreng man nu engang er, ville turen højst sandsynligt kun vare til det nærmeste hjørne, da man indser, at man har glemt sin computer.

Christopher McCandless var 22 år, da han valgte at forlade alt for at krydse USA. Målet var Alaska, og intet skulle holde ham tilbage for at nå sit mål. På vejen mødte Chris mange abstrakte og knap så abstrakte personligheder, men alle havde de en stor del i rejsen. Under rejsen lærte han om livet. Ensomhed, venskab, glæder og sorger. Rejsen formede Christopher McCandless.

Denne film er et vidunderligt bevis på hvilken effekt filmmediet kan have på én. Det er smukt, dejligt, skræmmende og utrolig livsbekræftende. Jeg personligt, kom også hele det enorme følelsesregister igennem. For der er vel virkelig intet bedre end når du føler dig berørt af en film på en måde, så sporene kan ses og føles dage efter på hjernen. Lige efter jeg havde set filmen, forestillede jeg mig ikke, at den følgende aften og nat hovedsageligt skulle handle om at tænke over den. Man har næsten ikke lyst til at indse filmen da den var slut. Jeg følte mig i hvert fald meget lille, i en kæmpe stor verden.

Hovedrolleindehaveren, den unge Emile Hirsch, levere en meget moden og overbevisende præstation som Christopher McCandless. Og sammen med en lang liste dygtige skuespillere, er han med til at skabe et fuldt ud troværdigt billede af historien. Alle disse skuespillere repræsenterer alle de personer, som Chris møder på sin vej. Af dem kan nævnes stærke skuespillere som: Catherine Keener, Hal Holbrook, Vince Vaughn og Kristen Stewart. Det bliver da også, som så mange har nævnt, til dansk islæt i form af Thure Lindhart og Signe Egholm Olsen, der spiller to ret så excentriske danskere på farten. Men hvis man skal holde fast i en af de meget imponerende præstationer, så skal man holde fast på Hal Holbrook. Han levere en yderst rutineret og fremragende præstation, som den tidligere hårdt arbejdende enspænder Ron Franz, der med tiden finder glæde og inspiration i Chris. Han blev da også fuldt fortjent Oscar-nomineret.

Filmen har dog sine momenter, hvor man godt kan mærke at Sean Penn stadig mangler erfaring som instruktør. Blandt andet har filmen efter min mening, lidt for mange smukke og emotionelle slutninger. Det når lige akkurat ikke at flyde ud i for meget tyk og klistret moralsuppe. Heldigvis. Til slut skal musikken lige nævnes en gang til, som en af hovedfaktorerne i de scener, hvor vi ser landskabet flyde forbi, eller i de dejlige slowmotion scener. Into The wild er en fantastisk film.
Ind i vildmarken