Den er for vild

5.0
Skeptismen var stor inden jeg skulle til at se filmen. En Stephen King historie, som egentligt er filmatiseret før under navnet Tågen.

Men The Mist har det hele. Det uforudsigelige. Mystik. Uhygge. Og ikke kun ude i tågen, men så sandelig også det uhyggelige der kan ske med folk, når de ikke kan forklare noget, som går ud over alt fornuft.

Folk er indespærret i et stort supermarked, da en tyk tåge spreder sig over hele området. Dem der går ud, kommer ikke tilbage. Men mens en gruppe mennesker prøver at finde en løsning på problemet gennem fornuft, begynder en anden gruppe at miste forstanden.

Skuespillerne er eminente gode. Thomas Jane fylder helterollen yderst imponerende. Overfor ham står en uhyggelig skræmmende Marcia Gay Harden. Hun er meget religiøs, og bliver mere og mere overbevist at dette er guds straf mod dem der ikke tror på gud. Inden længe har hun skabt ligeså meget utryghed i butikken, at man seriøst overvejer at tage chancen med tågen.
Birollerne fyldes godt ud af de øvrige.

The Mist er en vellykket og spændende film. Selvom den har barske og blodige scener undervejs, er filmens egentlige uhygge måden menneskerne taber alt deres fornuft og humanitet, fordi frygten for det ukendte pludselig ikke kan forklares.
Eneste minus er disse "Monstre". Når de dukker op virker de en anelse computeragtige.
Filmen ville nok også have stået stærkere hvis vi havde set lidt mindre til dem.

Men alligevel har Frank Darabont skabt sin bedste film siden hans mesterlige En Verden Udenfor.
The Mist