- En stjerne fødes -

5.0
50'ernes svar på en romantisk komedie, ”Roman Holiday”, har noget som mange nutildags mangler - en ægte gnist mellem sine to hovedroller. Filmens to største kvaliteter hedder nemlig Gregory Peck og Audrey Hepburn, hvor særligt sidstnævnte stråler i en rolle, der sendte hende mod stjernehimlen. Sammen med Peck udgør hun et mindeværdigt filmpar i form af en romantisk fortælling, der måske nok følger konventionerne, men til gengæld gør det bedre end de fleste.

Historien i sig selv er dog dejlig original, og man har fundet en fin balance mellem eventyrlighed og troværdighed. Netop troværdighed hænger her sammen med location. Filmen er skudt i Italien, og Roms forførende gader er således en glimrende kulisse for de romantiske udfoldelser. Også i sine billeder er ”Roman Holiday” en fornøjelse!

Man skal godt nok være ualmindelig hård om hjertet, hvis man ikke lader sig rive bare en smule med af denne muntre, charmerende og frem for alt rørende fortælling, som formår at hive det sidst stik hjem med en overraskende slutning, der elegant afslutter filmen.

Tak for gaven Thomas ;-)
Prinsessen holder fridag