Når naturen kalder

4.0
Chris McCandless er én af virkelighedens bizarre helteskikkelser. Han er efter sin død blevet et slags hippie-anarkistisk forbillede, fordi han kort efter sin college-eksamen forærede alle sine penge bort, stak af fra sine dysfunktionelle forældre og tomlede sig tværs gennem USA. På vej mod sit store eventyr som eneboer i Alaska - der i sidste ende kostede ham livet.

"Into the Wild" er baseret på Jon Krakauers bog af samme navn og følger McCandless' tur fra Virginia til Alaska. Det er en sær historie om en drømmer og enspænder, som på den ene side har en medrivende vision om at udfordre sig selv, forsage materialismen og finde sandheden i vildmarken. Og på den anden side er ualmindeligt naiv i sin idé om at rende alene rundt i Alaskas vildnis uden at have forberedt sig ordentligt på, hvordan man overlever derude.

Emile Hirsch spiller McCandless med så meget intensitet og karisma, at man bliver revet med af hans drøm og forstår, hvorfor så mange på hans vej blev rørt af ham. "Into the Wild" er på den led en kombineret vildmarksfilm og roadmovie, hvor der er mange gode biroller blandt de mennesker, hovedpersonen møder på turen mod Alaska. Især Catherine Keener og Brian Dierker som hippie-par, men også Vince Vaughn, Hal Holbrook og Kristen Stewart leverer fine portrætter af vidt forskellige amerikanere.

Sean Penn har både skrevet og instrueret filmen, som ud over fine menneskeportrætter også lever højt på Eric Gautiers smukke naturbilleder. Det er en film, som fascinerer med skildringen af den rene, naive drøm - men som samtidig gav mig et noget ambivalent billede af hovedpersonen. Og så er det altså også en film, der så rigeligt får slået sine pointer fast: Med en spilletid på 148 minutter føles den mindst en halv time for lang. Der kunne godt være skåret en del i de mange små episoder fra McCandless' lange rejse.
Ind i vildmarken