Fremtid på film

3.0
Man kan forestille sig, at Ridley Scott havde en lille formodning om hvordan verdenen ville udvikle sig fra 1982 og frem til 2019. Det i sig selv, er da lidt finurligt...I dag befinder vi os i det herrens år 2008, og det vil så sige, hvis vi leger lidt med Scotts tankegang, at der vil være 11 år til at verdenen vil se ud som i "Blade Runner."
Ridley Scotts mulige teori, om hvordan verdenen vil se ud i 2019, kommer ikke til at holde stik. Så moderne og en så kold og afstumpet verden som der er vist i Scotts poetiske "perle" , er der slet ikke tale om i dagens verden, og det vil heller ikke komme til at ske om bare 11 år i det herrens år 2019.
Jo vist er der krig og andet ufred i verdenen, men der er altid et lys så lang tid jorden består ....Det er der ikke meget af i Scotts fremstilling.

Noget andet er, at fremtidsfilm på mange måder er lidt ufrivillige komiske, fordi, at man skal lave fremtidsfilm med udstyr som ikke er fremtidsudstyr. Dvs. at hvis man gerne vil give en pointe der går ud på at alt fremtidig kommunikation går gennem via computer, ja så er monitoren stadig noget der ligner en gammel C64 eller noget i den retning. Hvordan laver man så en politibil der ligner en fremtidspolitibil, når man stadig kun har store dioder til rådighed? Jo man sætter bare en masse af de velkendte rotorblink (som på en anden gammel Volvo traktor) på ved siden af hinanden med forskellige farver pakket ind i cellofan. Vupti! Det ser da moderne ud!..Så derfor når man laver fremtidsfilm, så har man stadig kun nutidens teknik til rådighed, som man så kan blande lidt sammen og rode lidt rundt med, så det i det mindste ser anderledes ud.

At filmen kan have nostalgiske øjeblikke kan der vel ikke indvendes noget i mod, men det er ikke nogen stor film rent produktivt. Jeg har lige set filmen igen for anden gang, og jeg fik da mere med end første gang i noget af en gakkede historie. Hvis jeg så filmen igen, så villle jeg også opdage mere tredje gang, men det ændre i det store og det hele ikke meget ved at det er en film der virker rodet med alt for mange muligheder for at man kan tolke historien som man vil. Plottet er isoleret set rimelig kunstigt, ligesom personerne heller aldrig bliver rigtigt intressante. "Blade Runner" er for mig en film hvor der bliver slået en masse stort an, men ender så godt som at være potentsløs.
Blade Runner: The Final Cut