I Kinas klør

3.0
Autentisk kampsportsfilm fra Hongkong, der dengang i midtfirserne stadig var en engelsk koloni. I 1997 blev Hongkong overladt til det kinesiske styre.

Kampsportslegenden Frank Dux, var den første vesterlænding, der skulle vinde det årlige hemmeligholdte Komitemesterskab, som var det ypperste man kunne nå indenfor sin slags.
Turneringen var ekstrem farlig, da flere dødstræf ikke var uanmindelige
I de år Dux deltog, forblev han ubesejret (1975-1980).

Da shidoshien, Frank Dux' (Jean Claude Van Damme) træner og mentor ligger på sit dødsleje, lover Frank ham, at han vil ære hans sidste minde ved at stille op i "Komite."
Da Dux imidlertidig er i en betydningsfuld position i hæren, og obersten ikke vil give ham lov til at deltage, må han selv tage sig friheden. Under ankomsten til Honkong møder Dux bl.a. Jack (Donald Gibb) og den smukke reporter Janice (Leah Ayres) som begge særligt kommer til at påvirke ham i bestræbelserne på at kæmpe sig igennem "Komite." Derudover sender den amerikanske hær et par agenter afsted til Hongkong, for at få Dux tilbage. Så Dux får sit at se til.

Selvom underholdningen er som den skal være og der er godt med fyrige scener, så må man alligevel spørge sig selv, om ikke der går noget tabt af denne særlige myte som Frank Dux repræsenterer, ved at man pakker den ind i en typisk neon neon busters, hvor dramatikken forfalder til: Jeg er ond, og det er du ikke, og den patriotiske alfaderlige, hvor damen altid når frem til de afgørende kampe.
En myte som denne bliver hverken større eller bedre ved at man putter den ind i sådanne produktion, snare tværtimod. At lave letkøbte kampsportsfilm - uden dække af særlige myter, skulle man ellers ikke mene skulle være så svært, særligt ikke når man har en Jean Claude Van Damme, som altid er villig til at slå fra sig med både arme og ben.
Bloodsport - kamp til døden