En fin afslutning

4.0
Filmen mangler noget af magien fra både 1'eren og 2'eren, men det er stadig fin underholdning, som runder trilogien tilfredsstillende af.

Part 3 er ret anderledes i forhold til de to foregående film, idet der denne gang er tale om en western . Derudover er tempoet noget mere afslappet.

Don nævnte at Zemeckis oprindeligt havde "tiltænkt Tilbage Til Fremtiden trilogien som én, samlet film". Dette er ikke helt sandt, idet den første film var det eneste manus i mange år.

Da den første film havde præmiere var der ingen planer om nogen efterfølgere, og det velkendte "to be continued" i slutningen af 1'eren var ikke en del af den oprindelige biografudgave af filmen.

Det var først da de (bob gale og zemeckis) blev lokket til at lave en efterfølger, at de (først og fremmest Gale) skrev én lang historie, som de efterfølgende valgte at dele op i part 2 og 3.

Som resultat heraf, føles 1'eren helt klart som den mest helstøbte film. 2'eren er hæsblæsende underholning i samme fantastiske klasse, dog med en mindre mindeværdig, mere kompleks historie.

Nummer 3 giver seerne mulighed for at trække vejret, og tilføjer variation til trilogien i form af en anden farvepalette og et nedsat tempo.
Tilbage til fremtiden Del III