Lavet som kunst

4.0
Først må jeg rose filmens fotografering. Den er helt eminent. Kunstnerisk. Det samme må siges om filmens musiske score, som understøtter de flotte billeder rigtig godt.

Både Brad Pitt og Casey Affleck spiller deres roller til store 13 taller. Affleck stjæler gentagne gange scenerne fra Pitt, men alligevel er det længe siden Pitt har spillet en så imponerende og troværdig rolle.
De begge burde snart holde op med at lave de forholdsvis banale Oceans film. For de er hamrende dygtige begge to.

Jeg sidder til gengæld og ærgrer mig over filmens længde som især i midterdelen bliver lidt for lang i spyttet. Men jeg synes også for mange bi-figurer får mere plads i filmen end nødvendigt.

Ville hellere have set mere til forholdet med Jesse James og Robert Ford. Det sker selvfølgelig henad slutningen. Men måske havde det virket bedre hvis filmen var kortere.
Desuden synes jeg springet fra Ford's fascination af James, til at ville nærmest overtage hans popularitets status ikke rigtigt kommer frem i filmen. Synes hans motiv virkede lidt tåget fortalt.

Men som helhed er jeg stadig ret tilfreds med filmen, og vil anbefale dem, som har mod på 2.40 minutters westernkunst til at se den.
Mordet på Jesse James af kujonen Robert Ford