Til klicheerne os kvalmer

2.0
Cameron Diaz og Ashton Kutcher har en dejlig kemi sammen på lærredet. Det er deres samspil og især Diaz' timing, der gør "What Happens in Vegas" nogenlunde tålelig og pletvis temmelig morsom. For derudover er den da et stygt, usammenhængende klichéhelvede.

Den tyndbenede historie går ud på, at de to hovedpersoner hver for sig tager til Las Vegas med en ven for at slå sig løs og glemme et nederlag på hjemmefronten. I løbet af en lang, våd nat bliver de gift - og vågner selvsagt op til meget store tømmermænd. Samtidig med at de bliver enige om at få ægteskabet annulleret, vinder de så tre millioner dollars - og hjemme i New York dømmer retten dem til at skulle leve sammen i et lykkeligt ægteskab i mindst et halvt år, før de må blive skilt og dele pengene. Men nu er det jo en romantisk komedie, så prøv at gætte, hvordan det ender ...

Ud over at plottet er relativt usammenhængende, går en stor del af filmen med at gøre grin med parforhold ud fra de allermest banale klicheer. Brættet, der skal slås ned, mandens dovenskab og klamme vaner, kvindens kontrolbehov og så videre. Nogle scener er absolut morsomme, men det er mere takket være de medvirkende end manuskriptet. Og helt overordnet er "What Happens in Vegas" en rodet affære, der aldrig rammer en konsistent stil eller stemning.

Jeg vil dog gerne give Cameron Diaz, at hun er utroligt god til den slags lette roller som småhysteriske, men søde kvinder. Og Ashton Kutcher gør det også glimrende ud fra sit noget mere begrænsende talent. Plus at Lake Bell har en fin birolle som Diaz' bedste veninde.

Men altså ... Se den kun, hvis du har behov for en gang ufarlig, letkøbt underholdning uden generende overraskelser.
Til Jackpot os skiller