If You Ain't First You're Last

4.0
Således siger den fordrukne og hashrygende sjuft Reese Bobby til sin søn Ricky der flere år senere bliver den mest succesrige kører i NASCAR sammen med hans ven, den mindst ligeså fladpandede men elskværdige Cal Naughton Jr.

Talladega Nights var mit første møde med komikerfænomenet Will Ferrell men sikken en oplevelse! Talladega Nights er efter min mening noget nær det bedste komediegenren har haft at byde på i flere år side om side med Superbad selv om de to film ikke har meget til fælles.

I Talladega Nights er alle moraler og dybere meninger smidt over bord til fordel for under-bæltestedet humor både når det angår slapstick delen såvel som de ustyrligt morsomme dialoger, selvom et par stykker trækkes i unødvendige langdrag.

Derudover er der også herlig satire et par steder i filmen og specielt macho-fikseringen i motorsport kommer under kærlig behandling i skikkelse af Sascha Baron Cohen som den franske (homoseksuelle, süpris) kører Jean Girard som på trods af figurens endimensionelle karikatur formår at gøre den hylende morsom med en over-the-top fransk/engelsk accent og underspillede vittigheder.

Will Ferrell er bimlende som den overmodige Ricky Bobby, men den der virkelig stjæler showet er John C. Reilly som den elskværdige Cal. Hans timing på dialogerne og hans evne til at se fuldkommen åndsforladt ud giver virkelig point, se bare bordbønsscenen hvor han kommer med sine teorier af hvordan Jesus kunne være.

Talladega Nights er (lige som mange andre komedier) en film der helst skal konsumeres med et par øl, men den fungerer skam også fint uden med sin ironiske tilgang til sit emne. 4 store stjerner til en af de bedste komedier jeg har set i nogen tid
Talladega Nights