Hitchcock Junior

3.0
Disturbia er trods sine fejl og mangler stadig en ganske habil ungdoms thriller med en veloplagt Shia Labeuf i centrum, som sørger for, at det aldrig bliver helt kedeligt i det ellers så pæne nabolag. Filmens måske største problem er, at den til tider virker en lille smule ufokuseret, vil den være en komedie eller en gyser?

Præstationerne er sådan set også o.k., Shia Labeuf er som sagt et godt valg i rollen som Kale, hvor han igen beviser, at han mestrer både komedie og drama genren ganske godt. David Morse må tag sig til takke med en lidt for kliché-fyldt rolle, som den mystiske nabo, der har det med at dukke op i tide og (helst) i utide, for at holde spændingen kørende, hvilket ikke altid lykkedes helt efter hensigten, eftersom man har set det hele så mange gange før. Sarah Roemer er til gengæld rimelig sexet, i rollen som Ashley.

Der er mange sjove optrin der leder op til filmens spændende finale, som bestemt ikke skuffer, men indimellem kunne man måske godt have ønsket sig, at den havde valgt en lidt mere fokuseret rute, for selvom man griner med, når de finder sted, så bliver det heller aldrig sindssygt spændende eller uhyggeligt. Det hjælper heller ikke, at den tit balancere på grænsen til klichéerne, som den desværre ikke helt kan undgå at falde i med jævne mellemrum.

Men når alt det er sagt, så vil jeg heller ikke ligge skjul på, at jeg var godt underholdt igennem det meste af filmen. Den holder et fint, men dog lidt ufokuseret spændings niveau og Shia Labeuf gør det godt i hovedrollen. Så hvis du ikke forventer mere en lidt underholdning på en kedelig regnvejrs dag, så kan den da godt anbefales, men forvent ikke det helt store gys.
Disturbia