Årets bedste film

6.0
Jeg har brugt det sidste døgns tid på at fordøje denne film, som jeg overværede til premieren her i New York i nat. Filmen er en nyfortolkning af hovedlinjerne i de tidligere film, Batman og Batman Forever, samlet i et brag af en film.
SPOILERS

Batman er i denne film i højere grad en del af lovhævelsen. Han mødes flere gannge med politikommisær Gordon og den nye offentlige anklager Harvey Dent. I den første Batman-film er Batman i ligeså høj grad outcast, som Jokeren, men ikke i denne. Som ddet har været omtalt er Heath Ledgers Joker en diabolsk skabning, der ikke har Jack Nicholsons klovnerier. Jokeren er i Ledgers skikkelse ikke sjov. Han er bare meget mere ond. Han kan ikke forstås og hans ondskab har intet formål. Det er ikke Batman, der er Jokerens modsætning, det er Harvey Dent (Aaron Eeckhardt). Han er den rene, der kun handler udfra ren idealisme. Dent er både Bruce Waynes ven, og en konkurrent, når Rachels kærlighed skal opnås. Batman er mindre kompromisløs, men trives egentligt godt med, at den succesfulde Dent stjæler rampelyset, da han rydder op gaderne, og sætter hovedparten af Gothams kriminelle bag tremmer. Teyk avler modtryk, og derfor søger byens kriminelle hjælp hos Jokeren.
Jokeren ønsker at bevise at alle mennesker i virkeligheden er ligeså onde som ham selv, og derfor spille han hele tiden de tre karakterer, der vil det gode, Batman, Dent og Gordon, ud mod hinanden, og snart slår sammenholdet sprækker.
The Dark Knight