Forventningene skruet for højt op.

4.0
Spoilers!
1
Jeg havde glædet mig sindsygt til at se denne film, efter at sidste gangs adrenalinrus i form af Batman Begins og andmeldelserne af The Dark Knight.
Efter at have set filmen er der ingen tvivl om at den var værd at se, men jeg havde dog alligevel håbet på bedre.

1. Christian Bale spiller suverænt, han er en af de skuespillere med bedste troværdige karakterudsving, - fra den snobbede rigmand a'la American Psycho til Batman med den mørke side og en ondsindet brutal stemme der lader en i dyb tvivl om hvilken side han står på.

2. Heath Ledger syntes jeg var temmeligt overvurderet, - ingen tvivl om at Jokeren er en af de bedste skurke nogensinde, men det er for mig mere manuskriptet bag der gør Jokeren hvad han er, og make-up'en der giver J okeren den skræmmende personlighed. Heath Ledger gør hvad han skal ingen tvivl om det, men skuespillet kunne sagtens foretages med samme resultat af en anden skuespiller/eks. Christian Bale der netop er genial til at vise disse skyggesider. At aviser prøver at kæde Jokerens dæmoniske sider frem med Ledgers død er paparazzi på laveste plan og i mildeste grad fuldstændigt gætteri.

Derudover snakker Jokeren simpelthen for meget og udpensler for meget, efter min mening burde han fremstå som det uforståelige Monster han er, fremfor at "afsløre" disse sider ved at snakke og derved delvist menneskeliggøre ham.

3. For meget aktion, sidst i filmen bliver det for meget og lidt for utroværdigt, hellere flere Cocktailparties og mafiamøder.

4. Aaron Eckhardt gør hvad han kan fint, men Twoface dimensionen er ikke spillet overbevisende, specielt heller ikke make-upen.¨

5. Alt der kan erstatte Katie Holmes er godt, men filmen er simpelthen for mørk til at kærlighed hænger sammen her - imodsætning til Batman Begins, hvor Katies skuespil til trods fremstår som mere plausibelt.

6. Omgivelserne - jeg havde "håbet" på mere sort regn, mørke omgivelser og trøsteløshed.
The Dark Knight