Slime

2.0
Uinspireret genindspilning af Disneys komedie "Hop med professoren" fra 1961

Det skal siges til en start at "Flubber" er eftersynkroniseret og altså må slæbes med kæk stemmeføring af danske skuespillere. Men "Flubber" er for børn, ikke meget over teenagesgrænsen vil jeg mene, og derfor er Henrik Kofoed som Robin Williams' stemme måske ikke af vejen.

Flubber er navnet på en grøn gummimasse, som professoer Brainard opfinder i sit laboratorium. Han er som alle professorer i Disneys univers meget distræt, faktisk i en sådan grad at han indtil flere gange har glemt sit eget bryllup. Hans evigt ventende brud Sara (Marcia Gay Harden/Karen-Lise Mynster) har nu sat et ultimatum. Hun giver ham et tredie og sidste forsøg, og glemmer han igen vielsen, må hun søge nye græsgange. I filmens yderst spinkle plot figurerer desuden professorens sleske ærkefjender Wilson (Christopher McDonald/Søren Spanning), som ynder at stjæle Brainards idéer og den onde Hoenicker (bemærk det tysk-klingende navn), som er sponsor for professoren og Saras kriseramte skole.

Forviklingerne er få og meget gennemskuelige og selvom Robin Williams både skærer ansigter og slår flik-flak, er der ikke meget at more sig over. "Flubber", er nok "up-to-date" med Brainards flyvende computer-hushjælp og virtual-reality-veninde, men den holder alligevel mest fast i en traditionel komediestil med falde-på-halen-komik og skarptskårne stereotyper man kender til hudløshed. Der er altså intet nyt på komediefronten, og så er der mere stil over Disneys oprindelige udgave med Fred MacMurray. Stil og voksne øjne til side, for "Flubber" skal ses af børn, og deres forældre kan måske berolige sig ve,d at filmen kun varer halvanden time.
Flubber