goodbye Bafana, welcome mandela!

5.0
James Gregory er en mand som med sin familie flytter til det berygtede Robben island for at arbejde som fængselsvagt sammen med en masse facist kollegaer. James er en hæderlig mand både over for familie og arbejde. Da de ankommer til øen og James starter på arbejdet, ligger han ud med at makke fuldstændig ret, følge fængslets absurde og umenneskelige regler, piske folk der ligger ned og når skam også at forråde nogle af de indsatte, så det ender med døden...

Selvom man måske i starten godt kan finde meget mini lidt sympati og sjæl, er ham og hans kone uvidende og kamp racister af natur pga medier og mangel på sund fornuft.

James er rent faktisk vokset op på en gård med en sort ven, og lært sproget xhosa, og det gør ham jo til en endnu bedre vogter og kynisk spion mod Mr Mendale ifølge myndighederne... Men Efter en længere periode med den charmerende, noble, menneskelige Frihedskæmper, som Mendela hævder at være bliver det nærmest til et hemmeligt forbudt venskab som udvikler sig både i godt og ondt.

Jeg synes det er en ekstrem bevægende historie, uden at være en for violin spilleende tårebasker, derfor kan jeg vil jeg tillade mig at give den 5 kokkehuer ud af seks, en dejlig overdådig middag, men kokken glemte pepper, men det var ok for der var salt! Sublimt skuespil, god instruktion bare kodylt!

Nu ved jeg ikke hvor præcist den følger, og om de virkelig var så gode venner som det blev fimatiseret, men ihvertfald en interessant fortælling set fra James gregorys side, som godt kan være lidt lærerig både for facts og det humane... Se den, Billes gave til folket, som jeg dog betalte en fisk for, ville godt have givet en hund, men sys det var syndt! Yes, peace og lade mig slutte af med at sige hav det for vildt! Møjn
Farvel Bafana