Fucking Bruges!

5.0
"In Bruges" er en overraskende og original actionkomedie som dog har en masse at sige og er næsten overloaded med personlige dramaer. På rollelisten har vi et fantastisk trekløver bestående af Brendan Gleeson, Colin Farrell og Ralph Fiennes, som alle gør det formidabelt som ærkeengelske gangstere.
Især Colin Farrell brænder igennem som den samvittighedsplagede lejemorder, han overgår selv sin præstation i "Tigerland", som da også var en der tog kegler.. Martin McDonagh som er tidligere teaterinstruktør har dog virkelig fået hvad han ville.

Handlingen udspiller sig selvfølgelig In Bruges, og vi starter da også ud der, mens Ray(Colin Farrell) og Ken(Brendan Gleeson) går og diskutere om Bruges er en lorteby eller ej, Ken som mener at det er en flot by med historiske aspekter, og Ray som dog mener at den er kedelig og middelalderagtig, hvilket der dog også afspejler vores duo's personligheder... De er to lejemordere på flugt fra opmærksomheden fra omverdenen, og hviket bedrer sted er der så end Bruges. Men deres gamle chef en temperamantsfuld gangster ved navn Harry(Ralph Fiennes), der i ordets forstand bogstaveligt talt mestrer bandeordene til perfektion, indhenter dem kommer de igen i fare og må derfor konfrontere deres vrede chef.

Skuespillet er som sagt i topform; Colin Farrel er eminent som som den barnlige men alligevel følsomme lejemorder Ray. Brendan Gleeson er også fantastisk sm den varmende men erfarende partner til Ray. Og sidst men ikke mindst Ralph Fiennes som får en til at bryde ud i latterråb på grund af sit sitrende accent og den velskrevede dialog.

Så jeg nyd bestemt den halvanden timers lange sjove, engelske komedie med inspiration fra Taratino's "Pulp Fiction" og mange andre film. Så snyd endelig ikke jer selv for denne skue, se den i biffen mens i kan!
In Bruges