Høje seertal dræber!?

2.0
Fy for den lede. Din nye film er ikke særlig god, Gregory Hoblit. Denne film er desværre et kikset forsøg på at lave en samfundskritisk og relevant thriller. Den gode intention har måske nok været der, men udførelsen er kikset. Historien er ganske ligetil. En internet morder kidnapper folk og laver tortur, og det kommer op på nettet. Politiet kan intet stille op.

Folks nysgerrighed for at se vold på internettet vokser, og er et nyt fænomen. Jeg tænker i særdeleshed på begrebet "happy slapping". Det er også fint nok at emnet bliver taget op, men filmen prædiker for meget, og der gås ikke nok i dybden med temaerne. Man opdager også ganske hurtigt, at filmen vil følge det skematiske Hollywood koncept. Det er så også derfor filmen knækker. Den er alt for forudsigelig.

Det bedste ved filmen er dens kølige billedside. Teknisk er det også et solidt håndværk, men intet der for alvor slå benene væk under en. Så altså, ofte en langtrukken og flad thriller, som føles uendelig lang selvom den kun er på halvanden time. Filmen er tydeligvis inspireret af Saw-film, og det er måske i sig selv et minus. Kan desværre ikke anbefales, trods dens okay omtale hos danske anmeldere.


Untraceable