Flygtningen.dk

4.0
Med den amerikanske - lettere slidte - puzzlethriller som baggrund, fortælles en ganske skematisk historie om den arrogante advokat som, jagtet af fortiden, må finde sandheden. Det er ikke udpræget originalt, ej heller er det nemt at lave en så bevidst genre-film uden at den bliver en smule forudsigelig.

Men med et arsenal af spændingsmotiverende effekter bliver Kandidaten alligevel en velfungerende tur gennem møllen. Flot, flot fotografering med sitrende, let grynede billeder og ekspressiv lyssætning. København udgør scenens bagrund i en række en lækre billeder med alt fra tyske luksusbiler, designer møbler og minimalistiske sommerhuse til gadeslum og Netto på Nørrebro.

Nikolaj Lie Kaas er katalysatoren og drivkraften i historiens udvikling. Der er sjældent - nej aldrig, nogen scene i filmen uden ham. Hans skridt, løb eller stilstand repræsenterer plottets fremmarch. - Og heldigvis er Kaas en så habil skuespiller at han kan bære slæbet og løfte opgaven.

En anelse for drøj i længden - måske ville en lidt tættere klipning have klædt den, men alt i alt er Kandidaten en velfungerende mainstream thriller der fint undviger de altid nærværende krum-tær situationer.

(Check min filmblog: http://sekundet.blogspot.com/)
Kandidaten