Rørende, velspillet og helt vild god film.

5.0
In the Valley of Elah, Handler om manden Hank Deerfield (Tommy Lee Jones), hvis søn Mike, er forsvundet efter sin hjemkomst, fra Irak. Hank er sikker på, at der er noget galt. Han for betjenten Emily Sanders (Charlize Theron), til at hjælpe sig. I starten afslår hun, at hjælpe, men ser muligheden for, at vise at hun er en god betjent. Sammen prøver de, at finde ud af, hvad der er sket. Men Hank finder ud af, at der er en masse hemmeligheder om hans søn, han ikke kendte til.

In the Valley of Elah, er instrueret af Oscar-vinderen Paul Haggis (Crash) Og laver igen en meget stærk, politisk film, men denne er efter min mening meget bedre, end Crash var.

Filmen er også meget velspillet. Tommy Lee Jones og Charlize Theron, der har det to hovedroller, spiller begge stærkt, og begge spiller på meget højt plan. Også Susan Sarandon, der har en lille rolle som Mikes mor, spiller en rørende præsentation.

Noget jeg har lagt mærke til er, at den her film, er blevet meget overset, til diverse filmfester. Tommy Lee Jones, har fortjent modtaget nogle nomeneringer for sin rolle. Men udover hans nomeneringer, er den faktisk ikke blevet nomeneret til mere. Jeg synes, at filmen fortjener nomeneringer, for både selve filmen og også manuskriptet, der er helt fantastisk.

Men måske er folk ved at blive trætte af film om Irak-krigen og gider derfor ikke rigtig at se den. Til dem vil jeg sige: Se den! den er alle pengene vær, hvis du elsker gode, stærke, spændende og rørende film.
In the Valley of Elah