Hollywood Uncensored

5.0
SPOILERS! (på eget ansvar)

Nu og da skal Hollywood udsættes for satire og ifølge Ben Stiller brugte han 10 år på at udvikle manuskriptet sammen med Justin Theroux. Ikke til at se på de komiske optrin men mere figurtegningerne som stråler i alle verdens farver i Tropic Thunder.

Filmen åbner med tre rent udsagt skidemorsomme fiktive trailere til hver af vores hovedpersoner. Den afdankede actionstjerne Tugg Speedman (Stiller) pruttekongen Jeff Potnoy (Black) og Kirk Lazarus (Downey Jr.) og derefter følger vi ellers deres strabadser i junglen mens filmen som de tror de skyder gradvist bliver virkelig da de støder på en heroin-fabrik, til Potnoys store begejstring.

Tropic Thunder er for mit vedkommende en af de bedste komedier der har set dagens lys de sidste par år og hvor er det befriende at se så store komiske talenter boltre sig i et manuskript der er komedie for komediens skyld og ikke prøver at presse mere seriøse problemer ind i formlen. Tempoet er konstant (selvom filmen først tager rigtig fat når vor 3 venner lades alene i Laos' jungle) dialogerne er vittige og produktionen er i top.

Filmens højdepunkter er, som nævnt af mange, Robert Downey Jr. og Tom Cruise. Sidstnævnte giver en fuldstændig fantastisk morsom præstation som den fedtede, bandende og dansende(!) filmproducer Les Grossman. Downey Jr. er i sit allerbedste excentriske es som filmsnobben der tillægger sig et sort ydre og sort bad-ass attitude for at spille den temperamentsfulde sergant. I'm the dude, playing the dude disguised as another dude!

Filmens mindre fejl er Jack Black som spilder sit komiske talent i en lidt for karikeret rolle, men på den anden side kan han den rolle til fingerspidserne så han formår at gøre den underholdende og Ben Stiller er ´rigtig god som den afdankede actionstjerne der synker ned i et herligt morsomt Apocalypse Now-lignende anfald da han bliver tvunget til at genoptage sin rolle som den retaderede bondedreng Simple Jack.

Kort sagt er Tropic Thunder hvad jeg vil kalde en noget nær perfekt komedie. Fem stjerner
Tropic Thunder