Fantastisk, grotesk, ubeskrivelig...

6.0
Denne film er så ubeskrivelig fantastisk, genial, og samtidig rørende og grotesk, at det mildest talt er en storfilm, som det er en hån imod at den kun går ét sted i hele landet (Vester VovVov).

"Ben X" har næsten opfundet sin egen genre. Det er ikke drama, thriller eller dokumentar, heller ikke en kombination, men det er det nærmeste man kan definere den.
På det opbygningsmæssige, ved man aldrig rigtig i filmen, om han HAR begået selvmord, eller... ER pigen fantasi, eller...

Indholdsmæssigt er filmen dybt rørende og sindssyg grotesk, at man bare tænker "dette er løgn" - og nej, det er det ikke! Dette er ikke engang det slemmeste tilfælde, af hvordan det er i virkeligheden!
I "Ben X" kommer vi også så langt ind i en aspergers liv og sjæl, at selv den mest ignorante ikke længere er i tvivl om hvordan livet som asperger og autist er.
Jeg er normalt meget hærdet, specielt når det kommer til film. Men i "Ben X" sad selv jeg med en klump i halsen (og det er kun "V for Vendetta" jeg ellers har set af film, jeg er blevet rørt af).
Jeg plejer også normalt at have et næsten konstant indtag af slik og sodavand, når jeg ser film i biografen. Men da filmen begyndte, fik jeg ikke spist eller drukket noget overhovedet, fordi jeg bare sad klistret til skærmen (og SÅ meget plejer jeg normalt ikke at være klistret til en film).

"Ben X" lyder som en middelmådig film, som man kan holde ud og se, og som også måske er rimelig interessant første gang man ser den. Men da jeg havde set "Ben X", var jeg ikke i tvivl om at det er den absolut bedste film jeg har set overhovedet (selv bedre end V for Vendetta!).
Filmen skal jeg have på udgivelsesdagen, og jeg skal anbefale ALLE jeg kender, at se den.

"Ben X" er en filmoplevelse i absolut øverste verdensklasse!
Ben X