Ude godt, hjemme bedst

5.0
Filmen handler om to amerikanske piger der rejser til Spanien, fascineret af den eksotiske spanske kultur og de lidenskabelige spaniere. De forelsker sig i den samme mand, men efter mange forviklinger går det op for dem at de ikke hører til der, og rejser hjem.

Dette er en god pointe. Mange mennesker (incl. jeg selv) er fascineret af det eksotiske, og har romantiske drømme. Det kan da også være meget godt at forsøge at udleve disse drømme når man rejser på ferie. Men når alt kommer til alt er det bedst at blive dér hvor man er vokset op og hører hjemme.

I disse tider med store ind- og udvandringer kan det lyde lidt gammeldags, og som en sandhed med modifikationer. Men pointen er at man ikke skal tro at man bliver meget lykkeligere bare fordi man rejser til et andet land.

Der er en lethed og naturlighed over filmen, og skuespillet er godt. Eks-kæresten Penelope Cruz er i topform, og hold da kæft et temperament! Det er bogstaveligt talt frygtindgydende. Det er ikke mindst hende der overbeviser de to piger om at den spanske mentalitet nok alligevel ikke er noget for dem.

Vicky Cristina Barcelona