- Kultkunst -

5.0
”Re-Animator” er en forfriskende campet udgave af H.P. Lovecrafts gysernovelle. Den får alt hvad den kan trække i denne storslåede salut til b-filmens galskab og univers, hvor videnskaben ikke lader sig begrænse.

Den er først og fremmest mægtig underholdende. Der er ikke mange stille minutter i filmen, og navnlig hen i mod slutningen, hvor det hele ”eksploderer” i en cocktail af blod og patter, morer man sig kosteligt. Man er med på løjerne, fordi der fra start slås en useriøs tone an, mens der samtidig arbejdes bundseriøst med genrens traditioner. Og så er det bare et herligt effektorgie, hvor ikke en dråbe blod er spildt trods de rigelige mængder - det hele er så overgearet og fandenivoldsk, at man simpelthen må overgive sig.

Alle de gode intentioner og glimtet i øjet kunne snildt være gået tabt midt i alt virvaret, men det gør den ikke takket være et hold af superoplagte karakterskuespillere, og de fortjener måske i virkeligheden den største ros – her med tanke på David Gale (med og uden krop) og i særdeleshed Jeffrey Combs i hovedrollen, hvis autoritære styrke man køber, mens man samtidig må skrige af grin over hans vidunderlige überspil. Hvis ikke for morskaben og galskaben, så se den i det mindste for dette skuespilsfænomen i sin glansrolle.
Re-Animator