This is art!

6.0
Denne film har så mange lag. Og fungerer upåklageligt på dem alle. En vampyrgyser, socialrealistisk film om mobning, skildring af ensomme mennesker, den første kærlighed samt accepten af det anderledes.
Hvad der burde være rodet, og usammenhængende bliver i denne film istedet helstøbt. Alt går op i en højere enhed. De stærke replikker leveres eminent af de to hovedrolleindehavere, og selv de mindste biroller er gjort levende og troværdige.
Alle i filmen har deres at kæmpe med, intet er ladt til tilfældighederne, og alle bliver taget seriøst. Hvert et shot er så smukt konstrueret, at det ligeså godt kunne indgå i en kunstfilm.
De intime kærlighedsscener mellem de to børn, er tilmed enormt rørende, og giver følelserne en større rutschebanetur end diverse stort opsatte dramaer formår. (Learn Baz Luhrman)

Jeg havde vitterligt ikke troet at en af årets suverænt bedste film skulle findes her. Men jeg blev overrasket og overrumplet. Den rumsterer stadig i mit hovede.
Og hvor er det en skandale at den kun findes i to kopier. For helvede Danmark, kvalitetsbevidste er vi i hvert fald ikke.
Og nåh ja, så er de dumme amerikanere allerede igang med remaket. Utroligt.

Oscarvinderen for bedste udenlandske film er i hvert fald allerede i hus!
Lad den rette komme ind