Stor skuffelse!

3.0
Efter at havde været i et to-cifrede antal butikker i både Sverige og Danmark, samt adskillige netbutikker, lykkedes det mig endelig at få fat i filmen via Lovefilm.

Og jeg er da glad for at jeg ikke gav fuld pris for filmen - jeg havde også på fornemmelsen, at den ikke vil være så god, som man håber.

Den første halve time af filmen virker lovende, og filmen er på dette tidspunkt til 5 stjerner. Den virker til at adskille sig fra nutidens dårlige, mainstream Hollywood film, og faktisk have noget handling.
(KAN INDEHOLDE SPOILERS!)
Men så kommer de ind på den anden side af muren, og nu begynder filmen af falde i kvalitet og god sci-fi historie. Det hele begynder at blive urealistisk, for hvordan i alverden kan dem i Glasgow holde sig skjult i næsten 25 år fra regeringens satelitter, når de har været der hele tiden?
Og herfra begynder filmen at gå ned af bakke, og begynder at hoppe ud af tangenten og dens egentlige handling. Nu tager det kvalmende Hollywood-fænonem for alvor over i filmen, og gør den til "just another US-movie".

Af andre urealistiske og irriterende momenter i filmen, kan nævnes:
- Hvorfor er Kanes klan flyttet ind i et middelalderslot (det så ikke så underligt), og begynder at leve bogstavelig talt som i middelalderen, med tilsvarende våben, kultur osv.? Hvilken mening giver dette?
- Hvis der har været overlevne i Skotland i alle de 30 år, der har været karantæne, hvorfor er der så INGEN der har været hende ved muren?
- Det trækker også ned at vi skal trækkes igennem de sædvanlige mainstream-scener, med afklædte piger. Det er sci-fi, ikke en fucking pornofilm! Det skal væk!!! (vi er dog heldigvis sluppet for de mere kvalmende kærlighedsscener. Det trækker lidt op)
- Musikken er ydermere - specielt i den sidste halvdel af filmen - ekstrem upassende, og har ingen relevans til genren (eller den genre, den vil udgive sig for at være).

Alt i alt en ret stor skuffelse. Men filmen indeholder også nogle positive elementer, der redder den for at være den totale tidsspild og skuffelse.
Men 28 Dage Senere og 28 Uger Senere er altså bedre, selvom de også er ret tåbelige og urealistisk lavede på en del punkter.
Doomsday